Verhuistips
Verhuistips zijn erg handig en kunnen u veel tijd en geld schelen. Hieronder vind u handige tips bij verhuizen die in te delen zijn in 3 fases. De belangrijkste en eerste fase van de verhuizing is de voorbereiding.
De voorbereiding kan uw verhuizing maken of kraken. Bij een goede voorbereiding is fase twee een stuk gemakkelijker, namelijk de verhuisdag zelf. Deze fase is vaak stressvol, maar met de juiste planning verloopt de verhuizing soepel. De laatste fase is de afloop van de verhuizing. Als uw spullen eenmaal netjes in de kamer zijn begint het uitpakken, monteren en inrichten van de woning. Hier volgen de verhuistips!
FASE 1: De voorbereiding op de verhuizing
De voorbereiding is cruciaal voor een verhuizing. Wanneer u de verhuizing goed heeft voorbereid kan er niet zoveel mis gaan. Natuurlijk kunt u tegen problemen aanlopen, maar de mensen van de Meubeltaxi kunnen u hier altijd mee helpen. Hier komen de verhuistips over fase 1!
Verhuistip 1: begin op tijd
De tips voor verhuizen beginnen met het advies is om zo vroeg mogelijk te beginnen met het voorbereiden van uw verhuizing. Een door de klant slecht voorbereide verhuizing kan extra tijd en geld kosten. Begin dus tijdig met de voorbereiding en voorkom stress en onnodige problemen.
Verhuistip 2: opmeten
Verhuistips over opmeten kunnen heet nuttig zijn! Meet grote spullen zoals een bank, koelkast en tafel op en bekijk of hij door de deur kan. Het kan erg frustrerend zijn als u achteraf erachter komt dat het niet past. Ook is het handig om tijdig te weten of u een verhuislift nodig heeft om spullen door het raam te laten vervoeren. Bedenk ook alvast waar u alles neer gaat zetten in het nieuwe huis. De inrichting kan natuurlijk nog veranderen, maar plan van tevoren waar alles komt te staan. Dit kunt u dan meteen doorgeven aan de verhuizers, zodat alle spullen meteen op de juiste plek komen te staan.
Verhuistip 3: grofvuil
Wanneer u gaat verhuizen moet er besloten worden welke spullen u niet meer wilt hebben. Als u een kritische blik werpt op uw inboedel, kunt u waarschijnlijk een deel weggooien. U hoeft dan minder te sjouwen en de verhuizing zal een stuk prettiger zijn. Ook kunt u mooie stukken inboedel die u zelf niet meer gebruikt geven aan vrienden of verkopen voor een goed tweede leven. Om grofvuil op te laten halen moet u een afspraak maken bij de gemeente, maar het is ook mogelijk dat de Meubeltaxi het grofvuil weg brengt naar de vuilstort.
Verhuistip 4: inpaktips
Zorg dat op de dag van de verhuizing al uw dozen zijn ingepakt en dat er vermeld staat waar de doos heen moet. Dit laat uw verhuizing sneller en soepeler verlopen. Pak zware spullen onderin in, maar niet te veel zware spullen in een doos. Zorg ervoor dat de dozen zo goed mogelijk gevuld zijn. Ruimtes die over zijn, kunt u het beste aanvullen met kussen en lakens, zodat de inhoud van de doos niet kan gaan schuiven.
Verhuistip 4.1: servies
Gebruik bij het inpakken van breekbare goederen, noppenfolie, oude kranten, papiersnippers, piepschuimblokken of lakens om schade tijdens de verhuizing te voorkomen. Glazen kunt u het beste per stuk inpakken en naast elkaar plaatsen in de doos. Uw servies moet veilig ingepakt worden en daarom is het handig om de lege ruimtes te vullen met bijvoorbeeld handdoeken. Borden kunt u het beste verticaal in de doos plaatsen. Zorg ervoor dat u na het inpakken van de dozen het woord breekbaar erop zet! De meest kostbare dingen kunt u het beste zelf verhuizen. Zo weet u zeker dat die spullen de verhuizing zullen overleven.
Verhuistip 4.2: boeken
Boeken zijn meestal de zwaarste spullen die in de verhuisdozen worden geplaatst. U kunt de boeken het beste rechtop in de doos plaatsen, maar zorg ervoor dat de doos niet te zwaar wordt. Grote boeken zoals atlassen of encyclopedieën kunt u het beste liggend in de doos plaatsen. Nog een handige verhuis tip is om uw boeken evenredig te verdelen over andere verhuisdozen, zodat het gewicht beter wordt verdeelt.
Verhuistip 4.3: planten
Planten kunt u het beste op de dag van de verhuizing inpakken. Houd er rekening mee dat u overtollig water moet verwijderen uit potten of vazen. Kleinere planten kunt u het beste in een open doos bij elkaar inpakken. Grotere planten gaan los in de verhuiswagen.
Verhuistip 4.4: vloeistoffen
Bij het vervoeren van vloeistoffen is het belangrijk dat u flessen drank goed en volledig afsluit. U wilt natuurlijk niet bij het uitpakken er achter komen dat alles onder de shampoo of die heerlijk bekende sojasaus zit. Stop daarom flessen apart in of neem een stukje folie en doe het over de opening van het flesje met de gewone dop erop. Deze verhuis tips helpen om het inpakproces te verbeteren.
Verhuistip 5: kasten
Kasten en lades dienen tijdens het verhuizen zoveel mogelijk leeg te zijn. Lichte items kunt u gewoon in de lades laten liggen. Bij het verhuizen van kasten kunt u deze het beste inwikkelen met beschermfolie. Dit voorkomt dat deurtjes en lades niet open gaan tijdens het sjouwen.
Verhuistip 6: wasmachine
Een van de belangrijkste tips voor verhuizen is dat het verhuizen van een wasmachine zorgvuldig voorbereid moet worden. De wasmachine zit aangesloten op stroom en water. Koppel deze beide aansluitingen de avond voordat u gaat verhuizen los. Voordat u de wasmachine vervoert moet deze eerst ontwaterd worden. Er zit namelijk na gebruik van de wasmachine nog restwater in het systeem.
Om het restwater er uit te laten lopen moet u de wasmachine een beetje kantelen. Vaak zit er aan de onderkant een klepje met daarachter een filter. Open de filter en laat het water er rustig uitlopen. Als het water eruit is, kunt u de filter weer terugplaatsen. Een wasmachine weegt gemiddeld tussen de 80 en 100 kilo. Deze kunt u het beste optillen met twee personen. U kunt ervoor kiezen om uw wasmachine te laten vervoeren door de Meubeltaxi, of om hem in uw eigen auto te vervoeren. Houd er dan wel rekening mee dat u risico loopt op schade aan de auto en wasmachine.
Verhuistip 7: koelkast
Voor een koelkast verhuizen geldt hetzelfde als voor verhuis tip 6. Ook een koelkast verhuizen moet zorgvuldig voorbereid worden Zet de dag voor het verhuizen de koelkast uit en maak hem goed schoon. Maak de koelkast helemaal leeg en vergeet niet de plankjes en lades uit de koelkast te halen. Een koelkast bevat een koelmiddel en daarom kunt u hem het beste staand vervoeren. Als u de koelkast liggend vervoert of te veel kantelt tijdens het tillen kan het koelmiddel schuimen. Dit kan problemen veroorzaken aan de motor of het kan zelfs ervoor zorgen dat de koelkast kapot gaat. Moet u de koelkast toch gekanteld of liggend vervoeren, laat hem dan na de verhuizing 8 tot 12 uur rechtop staan voordat u de koelkast aansluit. Nu weet u hoe een koelkast verhuizen moet!
Verhuistip 8: fotografeer snoeren
Het verhuizen van elektronische apparaten kan zorgen voor veel stress. Waar gingen de kabels ook alweer in en waarom werkt de televisie nog steeds niet? Verhuis tip 8 gaat hier duidelijkheid over verschaffen. Voordat u elektrische apparaten gaat inpakken kunt u het beste een foto maken van de achterkant van uw apparaten. Na de verhuizing kunt u op de foto precies zien welke kabel waar in moet.
Verhuistip 9: labelen
Verhuistips over het labelen van dozen laat de verhuizing een stuk soepeler lopen. Schrijf op iedere doos naar welke kamer die moet en wat erin zit. Zo kunnen de verhuizers gestructureerd aan de slag en weet u wat er in elke doos zit.
Verhuistip 10: belangrijke spullen apart houden
Tijdens de eerste dagen in uw nieuwe huis zal het nog wel een tijdje rommelig zijn. Zorg ervoor dat u voor die eerste dagen een doos en of tas heeft met de belangrijkste spullen zoals een toilettas , uw laptop en uw betaalmiddelen. Zo heeft u de belangrijkste spullen altijd bij de hand wanneer u ze nodig heeft. Pak deze doos in alsof u een weekendje weg gaat. Vergeet niet om voldoende eten en drinken te hebben tijdens de verhuizing en houd er rekening mee dat u de koelkast niet kan gebruiken.
FASE 2: De verhuisdag zelf
Deze verhuis tips slepen u door de verhuisdag zelf heen! De verhuisdag zelf kan veel stress opleveren en daarom wordt het aanbevolen om de avond van tevoren op tijd naar bed te gaan. Na een goede nachtrust kunt u in de ochtend op tijd beginnen, zodat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.
Verhuistip 11: de laatste spullen
Op de laatste dag komt u altijd nog wat spullen tegen die u mee wilt nemen. Houd daarom altijd een paar lege dozen achter de hand. Lees snel door naar de andere tips voor verhuizen!
Verhuistip 12: Neem een verhuisbedrijf in dienst
Dit is een van de belangrijkste verhuistips van allemaal! Als u goed en verzekerd wilt verhuizen, dan is het inschakelen van een verhuisbedrijf als De Meubeltaxi een noodzaak. Zij hebben veel ervaring en werken door hun routine snel en effectief. Verhuizers beschikken over verhuismateriaal die het verhuizen nog gemakkelijker en veiliger maken, zoals een verhuislift. Een groot voordeel van De Meubeltaxi is dat het vervoer van uw inboedel verzekerd is en dat ze u helpen met sjouwen.
Verhuistip 13: Logistiek
Tijdens de verhuizing is het een noodzaak om een lege ruimte of parkeerplek te hebben. Reserveer dus van tevoren een plek zodat verhuiswagens en verhuisliften van bijvoorbeeld de Meubeltaxi makkelijk hun plaats kunnen innemen. Als de looproutes kort zijn kan de wagen snel worden ingeladen, wat u veel tijd kan schelen.
Verhuistip 14: Kinderopvang en huisdieren
Om de verhuizing zo veilig mogelijk te laten verlopen wilt u geen kinderen en huisdieren om u heen hebben. Tijdens de verhuizing is het handig als u de kinderen en huisdieren elders onderbrengt.
Verhuistip 15: Ramen en deuren sluiten
Voordat u vertrekt moet u ervoor zorgen dat alle ramen en deuren goed worden afgesloten. Controleer alle sloten en sleutels en vergeet niet de sleutels van de schuur en brievenbus.
Verhuistip 16: Bewaar hulp van vrienden voor later
Het is altijd fijn als familie en vrienden willen helpen met het verhuizen. Echter is het beter om hun hulp bij verhuizen te bewaren voor momenten dat u ze echt nodig heeft, bijvoorbeeld om op te passen op de kinderen en/of huisdieren. Huur verhuizers in om het zware werk te doen, zodat u even meer tijd heeft voor uzelf en u kan focussen op de leuke dingen zoals het inrichten van het nieuwe huis.
FASE 3: Na afloop van de verhuizing
We zijn aangekomen bij de laatste fase van de verhuis tips. Als uw spullen eenmaal netjes zijn overgebracht begint het uitpakken, monteren en inrichten van uw nieuwe woning. Dit wordt door de meeste mensen ervaren als het meest prettige van de verhuizing.
Verhuistip 17: Pak één kamer per keer uit
Probeer te focussen op een kamer tegelijk. Zorg dat u minstens één kamer leefbaar maakt, zodat u altijd ergens kan bijkomen wanneer het te druk wordt.
Verhuistip 18: Uitpakken, monteren en inrichten
Na afloop van de verhuizing kunt u aan de slag gaan met het uitpakken, monteren en inrichten van de spullen. Begin met de belangrijkste zaken eerst, zoals het plaatsen van een bed. Zodra uw bed staat kunt u gaan slapen wanneer u wilt in het nieuwe huis. Zorg er vervolgens voor dat de meubels op zijn plaats komen te staan en dat de gordijnen worden opgehangen.
Verhuistip 19: Adres wijzigen
Het is van belang om zo snel mogelijk uw nieuwe adres te wijzigen zodat post niet naar het oude adres wordt gestuurd. Neem contact op met de bewoners van uw oude adres om te kijken of ze nog post van u ontvangen. Na de verhuizing is het ook belangrijk om contact op te nemen met de gemeente om uzelf in te schrijven. In Nederland bent u verplicht om uzelf in te schrijven bij de nieuwe gemeente.
Verhuistip 20: internet, elektra, water en gas
Na de verhuizing is het belangrijk om op zoek te gaan naar een nieuw nutsbedrijf en provider om een contract af te sluiten voor de nieuwe woning.
Dit waren onze verhuistips! We hopen dat jullie er wat aan hebben!
Download de verhuishandleiding
Raadpleeg de verhuischecklist
Check onze verhuistips
Verhuisstress voorkomen
Verhuizen
Sinds 2008
Wat begon als een studentbedrijfje is uitgegroeid tot het beste beoordeelde verhuisbedrijf van Nederland.
Verhuisbedrijf
De Meubeltaxi 2023
Onze verhuizers zijn compleet uitgerust met alle nodige verhuismaterialen om uw verhuizing vakkundig uit te kunnen voeren. De klant goed willen helpen; dat is altijd het uitgangspunt geweest! Toen wij in 2013 begonnen met het bijhouden van klantbeoordelingen, waren we trots op de 9,3 die wij kregen. Dat wij dit gemiddelde nu nog steeds vast weten te houden, bevestigt dat wij het vakmanschap en de kernwaarden stevig hebben verankerd in het verhuisbedrijf. Gaat u verhuizen, dan kunt u altijd op De Meubeltaxi rekenen!