Kast verhuizen


Kledingkast, buffetkast, antieke kast, brandkast, boekenkast

of wandmeubel. Het verhuizen van uw kast is in goede handen bij De Meubeltaxi.

De kosten van een kast verhuizen


Het verhuizen van een kast is eigenlijk altijd maatwerk. Over kosten is het hier dan ook moeilijk uitspraken doen. Vraag bij ons een offerte op voor het verhuizen van uw kast. Laat weten wat de omstandigheden zijn en wat wij precies voor u kunnen doen en dan zorgen wij voor een offerte op maat.

Hoe kies ik de juiste verhuisbedrijf voor mijn kast?

Bent u op zoek naar een betaalbare manier om je kast te verhuizen? Overweeg dan om online platforms te verkennen of te kijken op Marktplaats. Maar als het voor jou belangrijk is dat het verhuizen van je kast met vakmanschap en zorg wordt gedaan door een verhuisbedrijf dat betrouwbaar is en zijn afspraken nakomt, dan ben je bij De Meubeltaxi aan het juiste adres.


Meubeltransport Kast Verhuizen

Waarom uw kast verhuizen door De Meubeltaxi?

Kledingkast, buffetkast, antieke kast, brandkast, boekenkast of wandmeubel. Het verhuizen van uw kast is in goede handen bij De Meubeltaxi. Als er wat meer komt kijken dan alleen het verhuizen van een billy boekenkast, dan is het inzetten van een professionele verhuisservice voor het verhuizen van uw kast een goed idee.

Wij kunnen zorgen voor de demontage en montage van de kast en wij kunnen de kast netjes voor u inpakken. De veilige verhuizing van uw kast is bij De Meubeltaxi in goede handen.

Wij zijn verzekerd en gecertificeerd bij:

Tips om een kledingkast te demonteren en monteren

De eerste stap is om alle onderdelen te labelen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat de kast op precies dezelfde manier weer in elkaar gezet wordt. Neem voor de zekerheid nog even een foto van de kast met de deuren open en de deuren dicht.

De tweede stap is het uit elkaar halen van de kast. Begin bij het demonteren van de deuren van de kledingkast, het is raadzaam om het scharnier in zijn geheel eruit te schroeven. Zo hoeft u de deur dan niet weer opnieuw te stellen. Moderne scharnieren hebben vaak een kliksysteem waarmee ze makkelijk eruit te halen zijn. Haal vervolgens alle planken en overige inzetten uit de kast.

Als de achterwand is gespijkerd of geniet, druk deze er dan voorzichtig uit. Met behulp van een klein schroevendraaiertje en een tang zou dit goed moeten lukken. Verwijder alle spijkertjes en nietjes meteen, want deze moeten er toch sowieso uit. Als er genoeg ruimte is, leg de kast dan op de voorkant op karton of dekens. Zo is het makkelijk om de zijkanten van de kast los te halen en de kast zorgvuldig uit elkaar te halen.

Verwijder alle uitstekende schroeven, want deze kunnen anders erg makkelijk afbreken of uitscheuren. Verzamel alle schroeven in een plastic zakje. Tape alle kleine onderdelen aan elkaar. Schuif een verhuisdoos over de boven- en onderkant van de deuren en zijkanten en tape deze vast.

Als u de kledingkast weer gaat monteren, sorteer dan alles goed uit op nummer en sorteer ook alle schroeven goed uit. Dit maakt het makkelijk om de kledingkast weer in elkaar te zetten.

Hoe kan ik mijn kast veilig verhuizen?

Bij het verhuizen van een kast, zoals een boekenkast of buffetkast, bestaat er risico op krassen of butsen. Dit gebeurt op het moment dat kast door een deuropening gaat. Dit risico is te verkleinen door de kast in te pakken voor u deze gaat verhuizen. Bescherm de hoeken met karton, of pak de kast in met dekens. Wees voorzichtig met het gebruik van tape, want dit kan de lak eraf trekken. Als kasten heel zwaar zijn, dan is het handig om losse onderdelen als planken en deuren eerst te demonteren. Een ander risico op schade bij het verhuizen van een kast, is het afbreken van poten. Het vereist het nodige geduld en vakmanschap om dit te voorkomen.

Hoe worden de losse onderdelen van mijn kast verhuisd?

Losse onderdelen van uw kast worden apart ingepakt met beschermend materiaal om krassen of verlies van onderdelen te voorkomen. We labelen alles duidelijk om een efficiënte hermontage op de bestemming te verzekeren. De Meubeltaxi behandelt elk stuk van uw kast alsof het ons eigen bezit is en garandeert dat alles georganiseerd en veilig aankomt voor een zorgeloze montage. 

Wat gebeurt er als de kast niet uit elkaar gehaald kan worden?

Sommige kasten kunnen niet uiyworden vanwege hun constructie. In dergelijke gevallen gebruikt De Meubeltaxi speciale uitrusting, zoals verhuisliften en -dekens om de kast in zijn geheel te verplaatsen. We zorgen voor een zorgvuldige navigatie door deuren, gangen en trappen om ervoor te zorgen dat zowel de kast als de woning beschermd blijven tegen mogelijke schade. 

Brandkast of kluis verhuizen

Een steekwagen kan het verhuizen van een brandkast of kluis makkelijk maken. Maar als het om een grote brandkast gaat, dan lukt dit niet meer met een steekwagen. Voor ons is dan eigenlijk maar 1 manier om dit te doen en dat is met behulp van een pianohond. Wanneer de kluis over een trap moet, dan kan dit gedaan worden met onze elektrische traploper. De trap dient dan erg ruim te zijn; denk aan de trap van een gemeentehuis.

Verhuizen van een wandmeubel

Een wandmeubel zit mooi symmetrisch en waterpas aan de muur bevestigd. Het verhuizen van een wandmeubel vereist dat deze van de muur wordt gedemonteerd en vervolgens weer op gelijke wijze weer aan de muur wordt gemonteerd in het nieuwe huis. Onze handyman kan ervoor zorgen dat uw wandmeubel op nette wijze wordt verhuisd en weer mooi komt te hangen in uw nieuwe woning.

Wat onze klanten zeggen

Ze hebben voor ieder probleem een oplossing. Alles kwam ojgeschonden op locatie.


The van was on time and the driver was very experienced and made the loading and unloading process extremely simple. And the loading was done with care for our belongings.


Prima bedrijf, heb ze ingezet om bedden, buffetkast en bureau te vervoeren. Vriendelijke 'sjouwfeurs'. Afspraken goed nagekomen.


FAQ voor kast verhuizen met De Meubeltaxi

Wordt mijn kleding en andere items in de kast ook verhuisd door De Meubeltaxi?

Ja, we kunnen ook je kleding en andere items in de kast veilig verhuizen. We zorgen ervoor dat alles goed wordt beschermd tijdens het transport. 

Hoe kan ik mijn kastinhoud het beste voorbereiden voor de verhuizing?

Om je kastinhoud goed voor te bereiden, raden we aan om de items stevig in dozen te verpakken en deze goed te labelen. Zo blijft alles georganiseerd en beschermd tijdens de verhuizing. 

Kan ik een offerte op maat krijgen voor het verhuizen van mijn kast?

Ja, zeker! Neem contact met ons op en geef ons de details van je kastverhuizing. We zullen je graag voorzien van een gepersonaliseerde offerte die is afgestemd op jouw specifieke behoeften. 


Waar verhuist verhuisbedrijf De Meubeltaxi?


Wij verhuizen binnen Amsterdam en omgeving, dus ook in bijvoorbeeld Aalsmeer, Muiden en Badhoevedorp. Ons verhuisbedrijf is naast Amsterdam beschikbaar in de hele Randstad. Ook als u verhuist vanuit de provincie naar Amsterdam, of verhuist vanuit Amsterdam naar bijvoorbeeld Duitsland, België of Frankrijk, dan is De Meubeltaxi uw verhuisbedrijf.
nl_NL_formalDutch