Verhuizen met verhuislift

Verhuizen met een verhuislift maakt de verhuizing makkelijk, voorkomt schade aan het trappenhuis en vermindert het schaderisico voor uw inboedel. Plan uw verhuizing ook met een lift van De Meubeltaxi.

Wij zijn verzekerd en gecertificeerd bij:

Waarom verhuizen met De Meubeltaxi met een verhuislift?

Toen wij 15 jaar geleden begonnen met onze verhuisservice, deden wij alle verhuizingen over de trap. Schouders eronder en werken! De verhuislift heeft in de tussentijd zijn opkomst gemaakt en is tegenwoordig een veel gebruikt hulpmiddel bij verhuizingen. Wij kiezen voor de inzet van een lift, omdat dit het risico op schade verkleint en het de moeite om te verhuizen verkleint.

Wat is een verhuislift en hoe werkt het?

Een verhuislift is een speciaal apparaat dat wordt gebruikt om grote en zware objecten tijdens een verhuizing te verplaatsen. Met deze lift kunnen meubels, apparatuur en dozen gemakkelijk van hogere verdiepingen naar beneden worden getild of andersom. Het apparaat bestaat uit een stevig platform dat omhoog en omlaag kan bewegen, meestal bevestigd aan een vrachtwagen of ander voertuig.

Liften zijn vooral handig bij verhuizingen naar appartementen of gebouwen met meerdere verdiepingen, waar het tillen van zware voorwerpen via trappen moeilijk of onpraktisch is. Door het gebruik van een lift kan de verhuizing sneller verlopen, wordt de fysieke belasting verminderd en wordt het risico op schade aan objecten en het gebouw beperkt.

Bij het plannen van een verhuizing is het mogelijk om een lift te huren als onderdeel van de diensten van een professioneel verhuisbedrijf. Dit zorgt voor een efficiënte en veilige verplaatsing van grote objecten zonder beschadiging. Ook bij doe-het-zelf verhuizingen kan het apart huren van een lift een praktische oplossing zijn.

Hoe kan ik kosten besparen met een verhuislift?

Om te werken met een verhuislift zijn er boven 2 mensen nodig en beneden 2 mensen. Wanneer u zelf voor helpers zorgt, dan zijn er minder verhuizers nodig en helpt dit te besparen op kosten. Zorg dat uw inboedel goed gesorteerd klaar staat. Bij het laden van de verhuiswagen wordt de boedel in een bepaalde volgorde ingeladen. Eerst een serie verhuisdozen waarop dan weer stoelen en andere losse zaken kunnen worden gelegd. Dan grote vierkante dingen zoals kasten en bedden en zo wordt de laadruimte dan in tetris stijl volgebouwd.De voordelen van een verhuislift

 • Het verhuizen gaat sneller - op het plateau kan je in 1 x 15 dozen plaatsen, dat scheelt toch 15 x trappen lopen
 • Het verhuizen is minder belastend - stel dat u 50 dozen heeft op de 3e etage, dan is dat 150 etages trappen lopen.
 • Veiliger voor grote objecten - grote objecten gaan soms moeilijk door een trappenhuis. De kans op schade door het buitenom met een verhuislift te doen is aanzienlijk kleiner.

Heb ik een vergunning of ontheffing nodig bij een verhuislift?

Wanneer u gaat verhuizen met een lift en deze blokkeert de straat, dan kan het zijn dat de gemeente een ontheffing vereist. In sommige plaatsen, zoals bijvoorbeeld Haarlem, vereist de gemeente altijd de aanvraag van een vergunning. De lift moet plek hebben om ingezet te worden, dus soms is het nodig parkeerplekken vrij te houden. Naast de verhuislift moet ook de verhuiswagen ernaast gezet worden, zodat er rechtstreeks vanaf de laadklep gewerkt kan worden.

Eisen voor inzet verhuislift

Denk aan het volgende wanneer u een verhuislift wilt inzetten bij uw verhuizing:

 • De lift heeft het formaat van een kleine vrachtwagen
 • De lift moet recht onder het raam of onder het balkon kunnen staan, of maximaal 10 meter van de muur
 • Hiervoor moet de stoep, of 2 parkeerplaatsen vrij worden gehouden
 • In sommige gevallen is het nodig hiervoor een vergunning aan te vragen bij de gemeente, dit kunnen wij in overleg voor u aanvragen
 • De ondergrond waarop de lift staat moet hard zijn
 • De lift moet tegen de gevel kunnen leunen, precies onder het raam of tegen het hekwerk van het balkon
 • De gevel of het hekwerk is stevig genoeg om de lift te kunnen steunen
 • Bij slecht weer en harde wind kan de lift niet ingezet worden

Kosten inzet verhuislift

De kosten voor de inzet van een lift met operator bedragen €175 voor het eerste uur en voor ieder uur daarbij €100 extra. Wij zullen de kosten voor de inzet specificeren in de verhuisofferte.

Is het verhuizen met een verhuislift verzekerd?

Het verhuizen met een lift is op eigen risico en eventuele schade aan het pand is niet verzekerd. Uw boedel is wel verzekerd tijdens het verhuizen, dus als het bijvoorbeeld uw spullen vallen, dan is dit gedekt.

Verhuizen

Sinds 2008

Wat begon als een studentbedrijfje is uitgegroeid tot het beste beoordeelde verhuisbedrijf van Nederland.
Verhuisbedrijf

De Meubeltaxi 2023

Onze verhuizers zijn compleet uitgerust met alle nodige verhuismaterialen om uw verhuizing vakkundig uit te kunnen voeren. De klant goed willen helpen; dat is altijd het uitgangspunt geweest! Toen wij in 2013 begonnen met het bijhouden van klantbeoordelingen, waren we trots op de 9,3 die wij kregen. Dat wij dit gemiddelde nu nog steeds vast weten te houden, bevestigt dat wij het vakmanschap en de kernwaarden stevig hebben verankerd in het verhuisbedrijf. Gaat u verhuizen, dan kunt u altijd op De Meubeltaxi rekenen!


nl_NL_formalDutch