Wanneer verhuizen de meeste mensen?

Wil of ga je binnenkort verhuizen, maar ben je benieuwd wanneer de meeste mensen verhuizen en waarom? Deze blog biedt je inzicht in de populairste verhuisperiodes, waarom deze periodes zo gewild zijn en waar je met verhuizen rekening mee moet houden.

De populairste verhuisperiodes

Je denkt misschien allereerst “Zijn er überhaupt populaire verhuisperioden?”. Het antwoord is simpelweg: Ja! Maar wanneer verhuizen de meeste mensen nu? De meeste mensen kiezen er voor om aan het einde van de maand te verhuizen.

Dit heeft vaak te maken met huur- en koopcontracten die doorgaans aan het einde van een maand aflopen en aan het begin van de volgende maand ingaan. Dit geeft bewoners de tijd om over te stappen naar hun nieuwe woning zonder dubbele lasten te betalen.

Tevens kan ook de eerste week van een maand een populaire periode zijn om te verhuizen. Deze periode wordt voornamelijk gekozen om een buffer tussen het einde van het oude en het begin van het nieuwe contract te bieden.

Dit is vooral handig voor verhuizingen die wat meer tijd vereisen zoals een bedrijfsverhuizing. Denk hierbij aan grotere verhuizingen die meer tijd kosten dan een enkele dag of een weekendje. Het verhuizen naar een nieuw huis of kantoorruimte is dan minder gehaast en er is meer tijd om de nieuwe ruimtes in te richten en administratieve zaken te regelen.

Een andere vraag die je zou kunnen stellen is wanneer de meeste mensen verhuizen in het jaar. Ook bepaalde maanden van het jaar zijn populairder om te verhuizen. De meeste mensen verhuizen namelijk in de zomermaanden, juni, juli en augustus. We hebben het misschien over Nederland, waar het weer wel eens aardig af kan wijken, maar de zomermaanden zijn wel de meest stabiele maanden voor gunstig weer. Niemand zit tenslotte te wachten om te verhuizen in een flinke regenbui.

Langere vakantieperioden in de zomermaanden maken het voor veel mensen ook gunstiger om te verhuizen. Dit kan voor bijvoorbeeld jongere kinderen, die dan niet naar school hoeven te gaan, minder stres opleveren.

Wanneer inschrijven bij de gemeente na verhuizing?

Je gaat verhuizen, maar wanneer moet jij je inschrijven bij de gemeente? Wanneer je gaat verhuizen, moet je het nieuwe adres doorgeven bij de gemeente en bij de belastingdienst. Wanneer je gaat verhuizen naar een andere gemeente moet je jezelf ook ingeschreven bij die nieuwe gemeente. Dit moet binnen vijf dagen na de verhuizing gebeuren om mogelijke boetes te vermijden.

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om niet alleen fysiek, maar dus ook administratief alles op orde te hebben. Dit is cruciaal om officiële documenten zoals je rijbewijs, ID en paspoort makkelijker op te vragen en eventuele post op tijd bij je nieuwe adres binnen te krijgen.

Waarom timing belangrijk is bij verhuizen

De timing van je verhuizing kan een groot verschil maken in hoe soepel alles verloopt. Nu je weet wanneer de meeste mensen verhuizen, weet je ook wanneer verhuisbedrijven en verhuizers vaak drukker bezet zijn. Dit hoeft echter geen probleem te zijn! Je kan hier namelijk op inspelen door in een minder drukke periode te verhuizen of door op tijd van te voren jouw verhuizing in te plannen.

Daarnaast zorgt verhuizen op een minder populair moment ervoor dat je minder te maken hebt met verkeersdrukte en parkeerproblemen, wat vooral handig is bij zware meubeltransport zoals wasmachines en kasten. Ook voor de inschrijving bij de gemeente kan het rustiger zijn, waardoor je sneller geholpen wordt.

Conclusie

Verhuizen naar een nieuwe plek is altijd een uitdaging, maar door slim vooruit te plannen en op het juiste moment te verhuizen, kun je veel stress vermijden.

Wil je een stressvrije verhuizing? Laat De Meubeltaxi je helpen! Onze professionele Sjouwfeurs® zorgen voor een soepele overgang naar je nieuwe huis. Neem vandaag nog contact met ons op of vraag gemakkelijk online een offerte bij ons aan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL_formalDutch