Schoonmaken bij verhuizing: Tips voor een frisse start! 

Verhuizen markeert een spannende nieuwe fase in uw leven. Het is de start van een nieuw hoofdstuk op een nieuwe plek, vol met mogelijkheden en nieuwe herinneringen die nog gemaakt moeten worden. Maar voordat u zich kunt nestelen en genieten van uw nieuwe thuis, is er een belangrijke taak die wacht: de verhuisschoonmaak. Het lijkt misschien een enorme opgave, maar geen zorgen, wij staan aan uw zijde met tips en trucs om deze uitdaging te transformeren in een verfrissende stap voorwaarts. 

schoonmaken verhuizing

Wat is een verhuisschoonmaak? 

Een verhuisschoonmaak is meer dan even snel stofzuigen. Het is een diepgaande reiniging van zowel uw oude als uw nieuwe woning, om beide plaatsen fris en klaar te maken voor een nieuw begin. Het draait om het scheppen van een gezonde, uitnodigende omgeving waar u zich direct thuis voelt.  

Dit houdt in: het grondig reinigen van vloeren, keukens, badkamers en ramen, het afstoffen van oppervlakten, en het zorgen voor die extra glans die uw huis verdient. 

Schoonmaken voor de verhuizing 

Voordat de verhuiswagen voor de deur staat, is het tijd om uw oude woning een laatste verhuisschoonmaakbeurt te geven. Dit is niet alleen een vriendelijk gebaar naar de nieuwe bewoners toe, maar zorgt er ook voor dat u achteraf niet hoeft na te denken over eventueel achtergebleven spullen of vuil.  

Focus op het leegmaken en schoonmaken van kasten, het schrobben van vloeren, en het wassen van de ramen. Een schoon begin voor hen, betekent een zorgeloos afscheid voor u. 

Schoonmaken na de verhuizing 

Eenmaal in uw nieuwe huis, begint de verhuisschoonmaak met vernieuwde energie. Begin met de grote taken zoals het vegen of stofzuigen van de vloeren voordat de meubels op hun plek staan. Vergeet niet de hogere plekken zoals plafondventilatoren en de bovenkant van kasten.  
Verhuisstress is een veelvoorkomend fenomeen dat velen van ons ervaren wanneer de grote dag nadert. Van het inpakken van elke lepel tot het zorgen dat de nieuwe woning klaar is voor uw aankomst, het kan allemaal behoorlijk overweldigend zijn.  

Maar maak u geen zorgen. Wij van De Meubeltaxi begrijpen hoe stressvol deze periode kan zijn en staan klaar om u te helpen bij elke stap. Met een beetje planning, organisatie, en onze deskundige ondersteuning, transformeren we verhuisstress in een gevoel van voldoening.  

schoonmaken verhuizing

In welke volgorde moet u het huis schoonmaken? 

Begin met het plannen van uw verhuisschoonmaak. Richt u eerst op de ruimtes die het meest worden gebruikt, zoals de keuken en de badkamer. Zo zorgt u ervoor dat de ruimtes blinkend schoon zijn voordat de verhuisdozen en meubels arriveren. Vervolgens werkt u kamer voor kamer af, waarbij u van boven naar beneden schoonmaakt om stof en vuil effectief te verwijderen. Hieronder ons advies hoe je dit het beste kan aanpakken:

Schoonmaken van de badkamer 

 1. Begin met het inweken van de douche en het bad met een krachtige badkamerreiniger. Laat dit even intrekken om kalk en zeepresten los te weken. Schrob vervolgens met een spons of borstel en spoel grondig af.
 2. Gebruik een allesreiniger of speciale badkamerreiniger voor de wastafel. Vergeet niet ook de kranen en de afvoer grondig te poetsen voor een glanzend resultaat.
 3. Reinig het toilet zowel aan de binnen- als buitenkant met een desinfecterend middel. Gebruik voor de binnenkant een toiletborstel en voor de buitenkant een spons of doek.
 4. Maak de tegels schoon met een tegelreiniger en gebruik een voegenborstel voor de voegen. Dit voorkomt schimmel en laat je badkamer weer stralen.
 5. De vloer komt als laatste. Veeg of stofzuig eerst en dweil daarna met een geschikt reinigingsmiddel.

De keuken schoonmaken 

 1. Reinig grote apparaten zoals de koelkast, oven, en magnetron. Vergeet niet ook de binnenkant aan te pakken. Voor roestvrijstalen oppervlakken kun je speciale reinigers gebruiken om vingerafdrukken en vlekken te verwijderen.
 2. Maak zowel de binnen- als buitenkant van de keukenkastjes schoon. Gebruik een mild reinigingsmiddel om vet en vuil te verwijderen
 3. Reinig de werkbladen grondig met een desinfecterend middel om bacteriën en resten te verwijderen.
 4. Gebruik een speciale roestvrijstaalreiniger voor de spoelbak en kranen, om ze weer te laten glanzen.
 5. Net als bij de badkamer, de vloer als laatste. Eerst stofzuigen of vegen en daarna dweilen.

Ramen en rolluiken schoonmaken 

 1. Maak een sopje met glasreiniger of een mengsel van water met een beetje azijn. Gebruik een trekker voor een streeploos resultaat.
 2. Gebruik een borstel of doek om het oppervlak af te nemen. Voor hardnekkig vuil kun je een sopje gebruiken. Spoel ze daarna af met schoon water.

Deurgrepen schoonmaken

Gebruik een desinfecterend middel om alle deurgrepen in huis grondig schoon te maken. Dit is belangrijk om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. 

Eindig met het reinigen van de vloeren en tapijten 

 1. Veeg of stofzuig eerst de vloeren en dweil ze daarna met een geschikt reinigingsmiddel.
 2. Gebruik een stofzuiger. Voor diepe reiniging kun je een tapijtreiniger huren of een professionele schoonmaakdienst inschakelen.

Wil je meer weten? Download dan onze verhuishandleiding. De verhuishandleiding helpt u stap voor stap de verhuizing voor te bereiden. Door de verhuishandleiding te volgen gaat u samen met ons een zorgeloze verhuizing tegemoet. 

schoonmaken verhuizing

Een schoon huis verkoopt beter 

Als uw oude woning in de verkoop gaat, onderschat dan de impact van een grondige verhuisschoonmaak niet. Een opgeruimd huis levert goede foto’s op en verkoopt sneller. Ook een schoon huis trekt sneller mensen en dus potentiële kopers aan. Tijdens een bezichtiging moeten mensen niet afknappen op rommel of viesheid. Maak dus echt goed schoon. 

Met deze tips wordt schoonmaken rondom de verhuizing niet alleen een essentiële taak, maar ook een kans om met een schone lei te beginnen, zowel letterlijk als figuurlijk. Samen zorgen we ervoor dat uw verhuizing naar een frisse, nieuwe start leidt. Heeft u hulp nodig of zoekt u naar meer advies? Wij van De Meubeltaxi staan altijd klaar om u te ondersteunen met deskundig advies en praktische hulp.  

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL_formalDutch